Guasha en Massage Therapie: 

Is een doelmatige therapie tegen veel voorkomende klachten. Algemeen ervaart men dat een therapeutische massage een regulerende werking heeft op de functies van het zenuwstelsel, dat het de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen ziekten verhoogt, dat in de weefsels opgeslagen afvalstoffen verwijderd (via een verbeterde doorbloeding van de weefsels) en dat het de gewrichten soepeler maakt.

 

De regulerende functie van het zenuwstelsel 

Het zenuwstelsel verbindt alle delen van het lichaam met elkaar en is daardoor in staat om iedere lichaamsdeel en orgaan te beïnvloeden. Een verstoorde balans binnen het zenuwstelsel of versterking van de stimulerende of remmende functies ervan, kunnen tot verstoring van de functies van organen leiden en zo ziekten veroorzaken. In China kent men het pathogenetische beginsel: ‘als yin sterker is dan yang zal een yang- ziekte ontstaan, omgekeerd als yang sterker is dan yin, zal een yin- ziekte ontstaan’.

 

Vergroting van de natuurlijke weerstand tegen ziekte 

Guasha en massagetherapie kunnen de algehele lichamelijke conditie verbeteren en de weerstand van het lichaam vergroten, wat bevorderlijk is voor de preventie en genezing van ziekten. Het beginsel dat ten grondslag ligt aan de behandeling luidt: ‘het goede ondersteunen en het slechte verdrijven’. Zo zal Guasha en massage bijvoorbeeld bij een patiënt met een eenzijdige verlamming (hemiplegie) na regelmatige behandelingen zich over het algemeen prettiger voelen, stijfheid en pijnen verminderen en de mobiliteit in de gewrichten blijven soepeler.

 

Het versterken van weefsels en verbetering van de bloedsomloop 

De behandeling versnelt de stofwisseling via de verwijding van de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de weerstand tegen ziekmakende invloeden wordt verhoogd. Bij alle vormen van verlamming door spieratrofie kan therapeutische Guasha en massage het herstel van de normale spiertonus bevorderen en de spieren versterken. Zo zal bij spanningspijnen aan gewrichten accumulaties en ophopingen van afvalstoffen, na een behandeling afnemen. Dit stemt overeen met de traditionele geneeskunde: ‘Daar waar het bloed niet stroomt, ontstaat pijn; daar waar het bloed stroomt, treedt geen pijn op’.

Tuinderspad 29 | 4613 CB Bergen op Zoom | T: +31(0)164 246299  M: +31(0)6 47 91 50 04 | E: info@sumeij.nl

© 2018 SuMeij privacybeleid

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze privacybeleid voor meer informatie.