Hoofdpijnmassage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn.

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Twee procent van alle Nederlanders, dat zijn er ongeveer 320.000, heeft hoofdpijn als gevolg van teveel pijnstillers of te veel cafeïne.

 

We kennen diverse vormen hoofdpijn zoals: migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine en aangezichtspijn.

 

Diagnose Chinese geneeskunde:

 

Een ‘volle’ hoofdpijn:

Deze wordt vaak beschreven als kloppend, borend, stekend, trekkend, opzwellend of zwaar. Deze pijnen zijn vaak ernstig en zeer slopend. De Chinese geneeskunde leert ons dat deze hoofdpijnen vaak ontstaan door een hyperactieve functionerende lever, maar ook door vocht.

De hoofdpijnen vertonen variaties en kunnen gelokaliseerd zijn op de slapen, het voorhoofd, de zijkanten of de bovenkant van het hoofd, of achter de ogen.

 

Een ‘gebrekkige’ hoofdpijn:

Deze hoofdpijn wordt vaak beschreven als een zwakke, doffe of lege pijn. Gebrekkige hoofdpijnen worden vaak veroorzaakt door een tekort aan qi – vooral van de nieren- of door bloedarmoede. De pijn is minder intens en is vaak een leeg gevoel in het hoofd, achter in de nek, op het voorhoofd of aan de bovenkant van het hoofd.

 

Wat kunt u veranderen om hoofdpijn te voorkomen of te verbeteren?

Tijdens de intake bespreken we uw voedingspatroon, stressfactoren en algemene levensstijl. Na een ontspannende massage krijgt u specifieke drukpunten als huiswerkopdracht mee om uw hoofdpijn te verminderen en volledig te verhelpen.

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze privacybeleid voor meer informatie.